ניוזלטר לסיכום שנת 2016: תקינה אמריקאית

כמשרד הדוגל באיכות השירות והמקצועיות, אנו מצרפים בזאת ניוזלטר הדן בפרסומים המקצועיים המהותיים בשנת 2016.

הניוזלטר כולל תקצירים של הפרסומים השונים שפורסמו במהלך שנת 2016 בנושאי חשבונאות ודיווח, וכן תקצירים של פרסומים בנושאי חשבונאות ודיווח אשר פורסמו בשנת 2015 ונכנסו לתוקף ביום 1 בינואר 2016.

חלק מהתקנים או הפרשנויות הנכללים בניוזלטר זה משפיעים באופן מהותי על ההכרה, המדידה וההצגה בדוחות הכספיים.

הניוזלטר כולל את חוזרי המחלקה המקצועית בשנה החולפת, וכן סיכומים וחוזרים של BDO U.S.A המחולקים בהתאם לעדכונים שפורסמו על ידי ה-FASB ועל ידי רשות ניירות ערך בארה"ב (להלן: ה-"SEC") וכוללים בנוסף התייחסות להצעות לתקנים שפורסמו על ידי מוסדות אלו. הגישה לכל חלק בניוזלטר היא על ידי כניסה ללינק של אותו נושא.

אנו עומדים לרשותכם בכל שאלה ו/או התלבטות אשר יעמדו בפניכם.

לקריאת חוזרי המחלקה המקצועית

ASU 2016-01 הכרה ומדידה של נכסים פיננסיים והתחייבויות פיננסיות
ASU 2016-02 חכירות
ASU 2016-05 ההשפעה של החלפת צד נגדי בחוזה נגזר על יחס גידור קיים
ASU 2016-06 אופציות רכש ומכר תלויות במכשירי חוב
ASU 2016-07 פישוט המעבר לטיפול לפי שיטת השווי המאזני
ASU 2016-08, ASU 2016-10, ASU 2016-12 הבהרות לתקן ההכרה בהכנסה בתקינה האמריקאית
ASU 2016-09 תשלום מבוסס מניות
ASU 2016-13 הפרשה להפסדי אשראי
ASU 2016-15 סיווג של תקבולים ותשלומים מסוימים במזומן בדוח על תזרימי מזומנים
ASU 2016-16 הטיפול החשבונאי במסים בגין העברות בין חברתיות של נכסים מלבד מלאי
ASU 2016-18 מזומנים מוגבלים
ASU 2016-20 תיקונים טכניים לנושא 606 הכנסות מחוזים עם לקוחות

לקריאת חוזרי BDO USA

FASB ISSUES TARGETED AMENDMENTS TO THE RECOGNITION AND MEASUREMENT GUIDANCE FOR FINANCIAL INSTRUMENTS

FASB ISSUES ASU ON LEASES

FASB ISSUES ASU ON THE EFFECT OF DERIVATIVE CONTRACT NOVATIONS ON EXISTING HEDGES

FASB ISSUES ASU ON CONTINGENT PUT AND CALL OPTIONS IN DEBT INSTRUMENTS

FASB SIMPLIFIES TRANSITIONING TO THE EQUITY METHOD OF ACCOUNTING

FASB CLARIFIES PRINCIPAL VERSUS AGENT CONSIDERATIONS UNDER TOPIC 606

FASB CLARIFIES IDENTIFYING PERFORMANCE OBLIGATIONS AND LICENSES
​GUIDANCE IN THE NEW REVENUE STANDARD

FASB ISSUES NARROW SCOPE IMPROVEMENTS AND PRACTICAL EXPEDIENTS FOR NEW REVENUE STANDARD

FASB SIMPLIFIES ASPECTS OF ACCOUNTING FOR STOCK COMPENSATION

FASB ISSUES ASU ON CREDIT LOSSES ON FINANCIAL INSTRUMENTS

FASB ISSUES GUIDANCE ON EIGHT CASH FLOW CLASSIFICATION ISSUES

FASB ELIMINATES INCOME TAX DEFERRAL FOR ALL INTRA-ENTITY ASSET TRANSFERS EXCEPT INVENTORY

FASB CLARIFIES RESTRICTED CASH PRESENTATION

FASB ISSUES TECHNICAL CORRECTIONS AND IMPROVEMENTS TO NEW REVENUE STANDARD

פעילות ה-FASB בשנת 2016: במהלך שנת 2016 הושלמו מספר פרויקטים עיקריים ארוכי טווח ובמקביל פורסמו הוראות לטיפול בסוגיות חשבונאיות שעלו. ראשית, ה-FASB וה-IASB התמקדו בסוגיות יישום שנובעות מתקן ההכרה בהכנסות החדש, שהובילו לפרסומם של מספר תיקונים לתקן במהלך השנה. כמו כן, פורסמו תקן החכירות החדש ותקנים לגבי הכרה, מדידה וירידת ערך של מכשירים פיננסיים.

במבט קדימה לשנת 2017, לאחר השלמת הפרויקטים המשמעותיים כאמור לעיל, ה-FASB  צפויה להמשיך ביוזמת הפישוט שלה, שנועדה להפחית את המורכבות הקיימת בנושאים מסוימים בכללי החשבונאות המקובלים בארצות הברית.

הסיכום השנתי מתמצת את השינויים המשמעותיים ביותר לכללי החשבונאות המקובלים בארצות הברית שפורסמו במהלך השנה וכן התייחסות לפרסומים הצפויים בשנת 2017. בנוסף, הסיכום כולל רשימה של כל הפרסומים ומועדי התחילה שלהם.

לקריאת פעילות ה-FASB בשנת 2016 לחץ כאן.

פעילות ה-SEC בשנת 2016 ונקודות עיקריות מהכנס השנתי של לשכת רואי חשבון בארה"ב (ה-"AICPA"): גם השנה מרבית הפעילות של ה-SEC התמקדה בפעילויות חקיקה הקשורות ל-Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act שנחקק בשנת 2010 וכן Fixing America's Surface Transportation Act ("FAST") שנחקק בשנת 2015. כל פעילויות החקיקה הקשורות לחוק ה-FAST הושלמו, בין היתר מתן האפשרות לישויות מדווחות קטנות לכלול ב-Form S-1 באמצעות הפניה, מסמכים שהוגשו במועד מאוחר יותר ממועד ה-S-1. כמו כן, פורסמה הצעה לשינוי הגדרת חברת דיווח קטנה (Smaller Reporting Company) אשר תגדיל את מספר החברות שיהיו זכאיות להקלות הגילוי. תשומת לב רבה הוקדשה ליוזמת אפקטיביות הגילוי, במהלכה מבוצעת סקירה רחבה של דרישות הגילוי של ה-SEC לצורך שיפורן עבור חברות ומשקיעים.

השימוש הגובר במדדי Non-GAAP ממשיך להיות בראש סדר היום של ה-SEC, וקיים חשש כי עבור חברות רבות מדדים אלו לא נועדו להוסיף, כי אם להחליף, את הוראות התקינה האמריקאית. לאור זאת, פורסמו פרשנויות ציות וגילוי (C&Dis) חדשות של ה-SEC בנושא, הכוללות דוגמאות למדדים והתאמות שעלולים להיחשב כמידע מטעה וכן למצבים בהם ניתנה עדיפות רבה מדי למידע Non-GAAP בהשוואה למידע המבוסס על כללי חשבונאות מקובלים.

נושא אחר שעמד במוקד תשומת הלב של ה-SEC היה יישום תקן ההכרה בהכנסות החדש (ASU 2014-09, אשר שולב כנושא 606 בקודיפיקציה) וסוגיות הדיווח המיוחסות לו וכן תקנים נוספים כגון תקן החכירות, הכרה ומדידה של מכשירים פיננסיים ומדידת הפסדי אשראי. לצד החשש מכך שחברות רבות נמצאות בשלב מקדמי בלבד של הערכת יישום תקן ההכנסות החדש, קיימת דאגה כי הגילויים שניתנו עד כה בדוחות הכספיים בקשר להשפעות הצפויות של אימוץ התקן אינם מספקים. כתוצאה מכך, עודכן מדריך הדיווח הכספי (FRM) כדי לתת מענה לסוגיות בדיווח ל-SEC העולות מיישום התקן.

במבט קדימה לשנת 2017, צפויים שינויים באנשי מפתח רבים עקב חילופי הממשל בארצות הברית ולכן קשה לחזות במפורש את הפעילויות שיעצבו את סדר יומה של ה-SEC. יחד עם זאת, אופן השימוש במדדי Non-GAAP וכן יישום ומתן הגילוי לגבי התקנים החדשים צפויים להמשיך להיות במרכז תשומת הלב, לצד המשך העבודה על פרויקט יוזמת אפקטיביות הגילוי.

סיכום זה מפרט את פעילויות ה-SEC אשר משפיעות על דיווח הכספי לרבות הערות ודגשים שניתנו לגבי סוגיות יישום פרקטיות בכנס של ה-AICPA, פעילויות חקיקה ואכיפה שונות וכן פירוט הפעילויות של ה-PCAOB במהלך שנת 2016.

לקריאת פעילות ה-FASB בשנת 2016 - לחץ כאן.

הירשם לניוזלטר ולעדכונים אחרונים מ BDO זיו האפט

Please fill out the following form to access the download.