דוחות כספיים שנתיים לדוגמה ליום 31 בדצמבר 2021

אנו מתכבדים להגיש עבורכם את הדוח התקופתי ליום 31 בדצמבר 2021. 

פרסום זה מדגים את הפרקים להלן של הדוח התקופתי לשנת 2021 – הפרק של דוחות כספיים הערוכים בהתאם לתקני הדיווח הכספי הבינלאומיים (IFRS) ולהוראות תקנות ניירות ערך (דוחות כספיים שנתיים), התש"ע-2010 ("תקנות דוחות שנתיים"), הפרק של מידע כספי נפרד הערוך לפי תקנה 9ג לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970 ("תקנות דוחות תקופתיים") והפרק של דוחות פרופורמה לפי תקנה 9א לתקנות דוחות תקופתיים.
 
 
 
השינויים העיקריים בדוחות כספיים שנתיים לדוגמה אלה ביחס לדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה ליום 31 בדצמבר 2020
 
יישום לראשונה של תקנים חדשים
הדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה הותאמו בשל כניסתם לתוקף של הפרסומים החשבונאיים הבאים:
 
  • תיקונים לתקן דיווח כספי בינלאומי 9 מכשירים פיננסיים, תקן חשבונאות בינלאומי 39 מכשירים פיננסיים: הכרה ומדידה, תקן דיווח כספי בינלאומי 7 מכשירים פיננסיים: גילויים, תקן דיווח כספי בינלאומי 4 חוזי ביטוח ולתקן דיווח כספי בינלאומי 16 חכירות: היישום לראשונה של התיקונים בא לידי ביטוי בעיקר בביאור המדיניות החשבונאית ובביאור מכשירים פיננסיים (ביאור 2.2, 2.3.1, ו-40.11) (התיקונים ל-IAS 39 ול-IFRS 4 לא קיבלו ביטוי בביאורים אלה). 
ביאור 2.3 לדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה ליום 31 בדצמבר 2021 בדבר יישום לראשונה של
תקנים חדשים אינו כולל את התיקונים שפורסמו במרץ 2021 ל-IFRS 16 בדבר ויתור (concession) על דמי שכירות המתייחס למגפת הקורונה (Covid-19) לאחר 30 ביוני 2021 וניתן ליישמם ביישום מוקדם לרבות בדוחות כספיים שטרם אושרו לפרסום ביום 31 במרץ 2021 (מועד התחילה המחייב של התיקונים הוא לתקופות השנתיות המתחילות ביום 1 באפריל 2021 או לאחר מכן).
 
תקנים חדשים בתקופה שלפני יישומם
הובא הגילוי הנדרש בדוחות הכספיים לדוגמה בשל פרסומם של התיקונים לתקנים החשבונאיים הבאים:
 
  • גילוי מדיניות חשבונאית – תיקונים לתקן חשבונאות בינלאומי 1 הצגת דוחות כספיים.
  • הגדרה של אומדנים חשבונאיים – תיקונים לתקן חשבונאות בינלאומי 8 מדיניות חשבונאית, שינויים באומדנים חשבונאיים וטעויות.
  • מס נדחה הקשור לנכסים ולהתחייבויות הנובעים מעסקה אחת – תיקונים לתקן חשבונאות בינלאומי 12 מסים על ההכנסה.

 

​כמו כן, הורחב הגילוי על התיקונים לתקן חשבונאות בינלאומי 37 הפרשות, התחייבויות תלויות ונכסים תלויים בדבר חוזה מכביד – עלויות לקיום חוזה שפורסם כבר בשנה קודמת על ידי הוספת דוגמה במקרה של שינוי במדיניות החשבונאית בעקבות התיקונים.
 
ביאור 2.48 לדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה ליום 31 בדצמבר 2021 בדבר תקנים חדשים בתקופה שלפני יישומם אינו כולל את התיקונים לתקן דיווח כספי בינלאומי 10 ולתקן חשבונאות בינלאומי 28 בדבר מכירה או השקעה של נכסים בין משקיע לבין חברה כלולה שלו או עסקה משותפת שלו, שפורסמו בספטמבר 2014, כיוון שמועד התחילה שלהם נדחה למועד בלתי מוגדר ואת התיקונים לתקן דיווח כספי בינלאומי 3 בדבר הפניה למסגרת המושגית ממאי 2020.
 
נכסים ביולוגיים
בדוחות הכספיים לדוגמה נוספה התייחסות לתקן חשבונאות בינלאומי 41 חקלאות ("IAS 41"), תוך הדגמות בעיקר לענף הקנאביס הרפואי. השינויים העיקריים מקבלים ביטוי בדוחות הראשיים, בביאור המדיניות החשבונאית (בעיקר ביאורים 2.2, 2.4, 2.17.3 ו-2.18) ובביאור המתייחס לגילויים הנדרשים והמומלצים בהתאם ל-IAS 41 ולעמדת סגל חשבונאית 23-1 גילוי אודות הנחות ששימשו לאומדן שווי הוגן נטו של נכסים ביולוגיים בתאגידי קנאביס רפואי שפורסמה על ידי רשות ניירות ערך באוגוסט 2020 (ביאור 9).
 
שינויים נוספים
בדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה עודכנו בהערות השוליים התייחסויות לפרסומים רלוונטיים של רשות ניירות ערך, של רשת BDO ולהחלטות סדר יום של הוועדה לפרשנויות של דיווח כספי בינלאומי (IFRS IC). בנוסף, בוטלו התייחסויות שעדיין נכללו בדוחות הכספיים ליום 31 בדצמבר 2020 לגבי חכירות שטופלו בהתאם לתקן חשבונאות בינלאומי 17 חכירות ואשר אינן רלוונטיות עוד.
כמו כן, נוספו, וטויבו גילויים בעיקר בנושאים הבאים:
  • ביאור 2.2 – מדיניות חשבונאית – עקרונות עריכת הדוחות הכספיים: שיקולי דעת בנוגע: לתנאים להכרה בנכס בלתי מוחשי, אשר החברה טרם עמדה בהם לתאריך הדוחות הכספיים; לירידת ערך נכסים פיננסיים; לטיפול החשבונאי בפיצויים בגין נזק עקיף לפי חוק מס רכוש וקרן פיצויים, התשכ"א – 1961.
  • ביאור 2.22 – מדיניות חשבונאית – עסקאות קומבינציה: מועד ההכרה בקרקע כנגד התחייבות למתן שירותי בניה והתייחסות לטיפול בעלויות שהצטברו בגין עסקאות קומבינציה מסוג התחדשות עירונית.
  • ביאור 2.23 – מדיניות חשבונאית – נכסים בלתי מוחשיים: התייחסות לסיבות לאי הכרה בנכס בלתי מוחשי בשלב הפיתוח.
  • ביאור 2.24 – מדיניות חשבונאית – מענקי ממשלה: פיצויים בגין נזק עקיף שקיבלה החברה בתקופה בשל מבצע "שומר חומות".
  • ביאור 2.31 – מדיניות חשבונאית – מניות בכורה המירות לא צוברות שאינן ניתנות לפדיון, הכוללות מנגנון אנטי דילול בעת ההמרה: נוסף כביאור חדש לאור פרשנות של רשת BDO.
  • ביאור 7 – חייבים ויתרות חובה: נוסף סעיף בדבר עלויות שהצטברו בגין עסקאות קומבינציה מסוג התחדשות עירונית.
  • ביאור 23.9 – מסים על ההכנסה – החוק לעידוד השקעות הון: חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנת התקציב 2021 ו-2022), התשפ"א – 2021, מיסוי הכנסות צבורות, תיקון 74 לחוק עידוד השקעות הון.
  • ביאור 31.1 – הכנסות אחרות: פיצויים בגין נזק עקיף לפי חוק מס רכוש וקרן פיצויים, התשכ"א – 1961. 

 

השפעות של עניינים הקשורים לאקלים על הדוחות הכספיים
בהקשר להשפעות אפשריות של עניינים הקשורים לאקלים על הדוחות הכספיים – ראו פרסום של רשת BDO בקישור זה. בענפים מסוימים ובחברות מסוימות, יש לשקול את הצורך בהתייחסות להשלכות עניינים אלו גם על הטיפול החשבונאי.
 
הדוחות הכספיים השנתיים לדוגמה מהווים דוגמה לצורך המחשה בלבד של כללי הגילוי וההצגה בהתאם ל-IFRS ותקנות דוחות שנתיים. ייתכן ויידרשו התאמות, שינויים או הוספות לדוחות לדוגמה אלה לאור תקנים חדשים, החלטות רשות ניירות ערך וכיוצ"ב, שיפורסמו לאחר מועד פרסום זה.

 

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או הבהרה שתידרש.