כל מה שצריך לדעת על החקיקה החדשה של מחירי העברה

בקצרה

רו"ח (עו"ד) עמית שליט, שותף, מנהל מחלקת מחירי העברה, BDO מדבר על החקיקה החדשה של מחירי העברה שנכנסה לתוקף השנה.  

 

 

רו"ח (עו"ד) עמית שליט, שותף, מנהל מחלקת מחירי העברה, BDO סוקר בסרטון TAX TALK את החקיקה בתחום מחירי העברה.

מחירי העברה הוא תחום שעוסק במיסוי של חברות שפועלות בחו"ל, כששיטת הבחינה של המס מביאה בחשבון את מחירי השוק של המוצר או השירות שנמכרו לחו"ל. החקיקה בישראל קובעת שעל החברה הישראלית שעשתה עסקה עם חברה זרה להשאיר את הרווח מהעסקה בישראל ולשלם עליו מס.

לדברי שליט, "לפי החקיקה הישראלית עד היום, חברות היו צריכות להכין עבודת מחירי העברה בישראל ובחו"ל ולפי אותה עבודה היה צורך להתייחס לניתוח FAR, מעיין צ'ק ליסט שכולל פרטים שנועדו להוכיח שמדובר במחיר השוק ולסקור את הפונקציות והסיכונים שחלים על החברה הישראלית, וכן את אלה שחלים על החברה הזרה". המסמך כולל ניתוח כלכלי שמשמש מעיין בנצ'מרק שמראה כמה החברה הישראלית או החברה הזרה אמורות להרוויח מהעסקה.

ואולם החקיקה החדשה מרחיבה את העבודה שנעשתה בעבר ודורשת עוד מסמכים ועוד פרטים כדי להקל על הרשויות להבין את טיב העסקה. לדברי שליט, "האווירה בעולם בעניין מחירי העברה נהייתה אגרסיבית יותר. מבקשים מהנישומים להכין מסמך מפורט יותר מבעבר, במטרה להתמודד בקלות יותר עם ארגונים בין-לאומיים".

שליט סקר את החקיקה החדשה וציין מהן הסיבות להרחבת הדרישה לדו"ח העברה מורחב. בין היתר, החקיקה דורשת לציין את שמות הבכירים בשתי החברות, במטרה לדעת אם החברה הישראלית משמשת ספקית או למעשה שותפה, וכן החקיקה דורשת מהחברה לחשוף אם יש עוד עסקות שמתבצעת עם החברה הזרה.

בנוסף, קיימים שני מסמכים חדשים שיש להכין בעבודת מחירי העברה, שעוסקים גם במדיניות ופעילות החברה ומפרטים את תשלומי המס של החברות המעורבות בעסקה בכל המדינות שלהן יש פעילות.

 

ליצירת קשר עם המומחים שלנו >>