מס חברות גלובלי מינימלי


 

ביום ה-12 בדצמבר, 2022 פורסם כי מדינות האיחוד האירופי הגיעו להסכמה על אימוץ של דירקטיבה להטלת מס חברות מינימלי גלובלי וזאת במסגרת תכנית של ה-OECD המכונה  "Pillar 2".    

הדירקטיבה תאומץ בחקיקה הפנימית של המדינות החברות באיחוד האירופי עד לסוף שנת 2023.

הכניסה לתוקף של הדירקטיבה צפויה להיות ב-1 בינואר, 2024.

נזכיר, כי במבזקנו מיום 11 באוקטובר, 2021 עדכנו כי ארגון ה- OECD הודע כי 136 מדינות ובהן ישראל הסכימו על תכנית לשינוי מערכת המס הבינלאומית אשר כוללת הטלת מס חברות גלובלי מינימלי בשיעור של 15% על קבוצות רב לאומיות. מטרת התכנית היא לעצור את "המירוץ לתחתית" של שיעור המס, שבו משתתפות חלק מהמדינות במטרה לעודד חברות לעבור אליהן.

תכנית ה-OECD כוללת שני חלקים כאשר החלק הראשון- Pillar 1- מתייחס לזכויות מיסוי וחלוקת רווחים והוא יחול על קבוצות רב לאומיות שמחזור המכירות העולמי שלהן גבוה מ־20 מיליארד אירו, ושיעור הרווח שלהן גבוה מ־10% (סף זה יכול להיות מופחת ל-10 מיליארד אירו לאחר שבע שנים מכניסת ההסכם לתוקף).

החלק השני של התכנית- Pillar 2  - מתייחס להטלת מס חברות גלובלי אפקטיבי מינימלי בשיעור של 15%. המס המינימלי יחול על רק קבוצות רב לאומיות בעלות מחזור שנתי מאוחד של לפחות 750 מיליון אירו בתנאים מסוימים.

ברירת המחדל לחישוב שיעור המס האפקטיבי תבוצע באמצעות מנגנון של Income Inclusion Rule (IIR) לפיו ישות בקבוצה רב לאומית המחזיקה ביישות שהתחייבה במקום מושבה בשיעור מס הנמוך מ-15% תישא ביתרת חבות המס של הישות השניה. ייתכנו חריגים לברירת המחדל האמורה כך שייתכן ולא תחול על חברות מסוימות ועוד חריגים נוספים. 

נמליץ ללקוחות אשר הוראות אלה רלוונטיות עבורם להיערך מבעוד מועד.

 

ליצירת קשר עם המומחים שלנו >>