המדריך להקמת פעילות עסקית בישראל
המדריך להקמת פעילות עסקית בישראל

על אף האתגרים הביטחוניים שישראל מתמודדת עמם, היא ממשיכה למשוך אליה תאגידים בינלאומיים, שרואים באקו-סיסטם החדשני, התשתית הטכנולוגית המתקדמת וההון האנושי האיכותי – כר פורה לפיתוח הפעילות העסקית שלהם.
תאגידים בינלאומיים שמתכננים לפתוח פעילות בישראל, ניצבים בפני מספר החלטות הקשורות לאופי הפעילות ולמבנה החוקי שבאמצעותו הם יפעלו. אחת ההחלטות הראשונות היא הבחירה בין הקמת סניף מקומי לבין הקמת חברה בת בישראל. במאמר זה נציג ניתוח של השיקולים המרכזיים בקבלת החלטה זו.
פרספקטיבה פיסקלית ומיסויית
המסגרת המיסויית בישראל מציעה תנאים תחרותיים ביחס למדינות ה-OECD, כדוגמת שיעור מס החברות, העומד על 23% - שיעור נמוך ביחס למדינות אחרות. עם זאת, בעת חלוקת דיבידנד לחברת האם בחו"ל , יחול מס דיבידנד בשיעור 25% או בשיעור אחר בהתאם לאמנת המס בין המדינות.קיים תמריץ לפעול באמצעות סניף מקומי, מכיוון שכללי המס בישראל מאפשרים לסניף מקומי להעביר את הרווחים לתאגיד האם ללא חבות במס דיווידנד נוסף (מס סניף). עם זאת, הבחינה המיסויית מחייבת התייחסות מעמיקה להיבטי מיסוי בינלאומי נוספים הכרוכים בפעילות בישראל, כמו אמנות מס, מחירי העברה והשלכות המיסוי הבינלאומי על הפעילות הגלובלית של התאגיד.
אינטראקציה עם המערכת הפיננסית
אחד האתגרים המשמעותיים בהקמת פעילות בישראל טמון בממשק עם המערכת הבנקאית המקומית. לפני שתאגיד זר יכול לפתוח תיקי מס הכנסה ומע"מ כדי להפעיל עסקים בישראל, הוא נדרש לפתוח חשבון בנק מקומי. ואולם, סניפים של חברות זרות נדרשות להתמודד עם דרישות רגולטוריות מחמירות בבנקים, הכוללות הצגת מסמכי התאגדות ואישורים מקוריים רבים ממדינת המוצא, תהליכי הכרת הלקוח מעמיקים, ובמקרים רבים גם צורך בפגישה פיזית עם נציגי הבנק.לעומתם, חברת בת ישראלית, ובמיוחד כזו שיש לה דירקטור ישראלי, נהנית מנגישות משופרת לשירותים פיננסיים, תהליך פתיחת חשבון נגיש יותר, אפשרויות מימון מגוונות וגמישות תפעולית משמעותית בניהול הפעילות מול הבנק.