שרון ויטקובסקי- טביב
בעקבות תיקון 6 לחוק שכר שווה, החל מה-1.6.2022 כל מעסיק המעסיק מעל ל-518 עובדים, חברות ציבוריות, עמותות ותאגידי מים וביוב נדרש אחת לשנה לערוך דוחות בהתייחס למגדר ופערי השכר בין העובדים במקום העבודה.
עריכת דוח פנימי – על הארגון לערוך אחת לשנה דוח פנימי, ובו יפורט השכר הממוצע של העובדים המועסקים אצלו, תוך פירוט פערי השכר הממוצע בין גברים לנשים באחוזים בכל קבוצת עובדים במקום העבודה.
פרסום דוח פומבי - הארגון יפרסם לציבור דוח פומבי (לרבות באתר האינטרנט של הארגון) שיכלול:
מסירת מידע לעובדים/דות - הארגון ימסור לכל עובד/ת מידע בדבר הקבוצה שאליה הוא משתייך, בפילוח העובדים, סוגי העובדים, המשרות או הדירוגים בקבוצה ופערי השכר באותה קבוצה באחוזים.
למותר לציין כי עד לכשתתגבש פרקטיקה המקובלת על ידי הרגולטור ארגונים מגששים את דרכם בהנחיות ובסוגיות העולות מן התיקון לחוק כדוגמת פילוח קבוצות העובדים, לקיחה בחשבון של קבוצות הומוגניות, רכיבי השכר שיכללו במסגרת הדיווח, אופן ההצגה של הנתונים, נרמול עובדים במשרות חלקיות ועובדים שנעדרו בצורה משמעותית מעבודתם ועוד.
יתר על כן קיימות סוגיות נרחבות לעניין הגנת הפרטיות של העובדים, וחובת הזהירות חלה על הארגונים בפרסום פערי השכר במסגרת קבוצות העסקה מצומצמות, בהן ניתן לעיתים לזהות את העובדים המשויכים לקבוצה.
על מנת לייצר דוחות תקופתיים המותאמים לכל חברה, נדרשת מתודולוגיה מושכלת לניתוח ואפיון בפילוח וחלוקה לקבוצות המועסקים בחברה, העומדת בהוראות החוק ומשקפת תמונת מצב מהימנה.
בהתאם לדרישות החוק, פיתחנו ב-BDO מתודולוגיה ייחודית לעמידה בדרישות החוק.
המתודולוגיה הוכיחה את עצמה כיעילה ביותר ליצירת הדוחות השונים וייעודם לכל סקטור.
באמצעות מומחי השכר והאנליזה של BDO, ההכרות והניסיון עם מגוון רחב של מגזרים במשק, והמתודולוגיה שפיתחנו, נייצר עבורכם את האפיון, איסוף וניתוח הנתונים לכדי דוחות מותאמים עבורכם בדגש על דרישות החוק.