Marketing Moves Growth: שיווק שמוביל לצמיחה
Marketing Moves Growth: שיווק שמוביל לצמיחה
איך מניעים צמיחה עסקית משמעותית באמצעות מהלכים שיווקיים?
לכנס Marketing moves growth של BDO ובית הספר לשיווק ודיגיטל בקריה האקדמית אונו, הגיעו בכירים ומנכ"לים של החברות המובילות במשק, בהן פלאפון, naot (טבע נאות), שטראוס מים, morning (חשבונית ירוקה), משרד הפרסום באומן בר ריבנאי ועוד, ובו צללנו אל עולמות השיווק, צמיחה עסקית וחוויית לקוח.
את הכנס הנחו ד"ר גיא יוגב, מנהל יחידת MCM (ייעוץ לשיווק וחווית לקוח) ב-BDO וד"ר מיכל שפירא, ראשת בי"ס לשיווק ודיגיטל בקריה האקדמית אונו.
בין ההרצאות המרתקות, פגשנו מנכ"ליות ומנכ"לים, מומחי שיווק, חווית לקוח וחדשנות, ושמענו תובנות מהשטח – החל מאסטרטגיות להנעת צמיחה B2C ו-B2B דרך פיתוח קהילות ושיטות להגברת מעורבות צרכנים ועד לכלים וטכנולוגיות חדשניות מבוססי AI.
אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, פתח את הכנס וסיפר על אסטרטגיה שיווקית טכנולוגית לתנופה מחודשת בשוק הסלולר רווי התחרות – "לפני כולם" הוא לא רק סלוגן אלא דרך עסקית – לזהות מגמות ראשון, להיות לפני כולם בחדשנות, בטכנולוגיה (מהירות, דור 5, ציוד הקצה), בהנגשה (כיסוי וקליטה). מעל הכל, הובלת חווית השירות בכלל ערוצי הדיגיטל – הטמעה של כלים וערוצים דיגיטליים תוך שמירה על שביעות רצון של מעל 90%.
סיגל חשף שעם פתיחת שנת 2025 פלאפון השיקה לפני כולם שירות פורץ דרך המאפשר ללקוחותיה לפנות אליה 24/7 בווטסאפ גם בנושאי שירות, ושיתף בחלק מההצלחות שהגיעו בזכות המהלך: NPS – עליה ל-92% בציון הסקר הכולל, ו-96% בצוותי הדיגיטל, קיצור זמני המתנה, עליה של 34% בכמות הפניות לערוצי הדיגיטל.
ד"ר גיא יוגב, מנהל יחידת ייעוץ לשיווק וחווית לקוח ב-BDO, הציג את התפקיד המשתנה של השיווק בפיתוח העסקי של ארגונים.
ד"ר יוגב הסביר "אם בעבר מנהל שיווק היה אמון על חשיפה, מיתוג, הובלת מהלכי פרסום ויצירת מוניטין, בעשור האחרון עלה הצורך ביצירת צמיחה עקבית לחברה, ניהול ויצירת ביקושים, ובנייה של חוויות לקוח חלקות ופורצות דרך. כך נסללה דרכו של מנהל השיווק לחבר הנהלה ואף מעבר לכך: מדובר בתפקיד אסטרטגי וקריטי במיוחד לחברה, שאחראי במידה רבה לביצועים שלה". ניתן לקרוא עוד במאמר המצורף.
ליאור וילצ'ינסקי, מייסדת שותפה ומנכ"לית מורנינג (חשבונית ירוקה), הציגה כיצד הקשבה לקהילה עזרה לחברה לצמוח.
לדבריה "הפכנו את הקהילה למנוע צמיחה עסקי, עשינו את זה באמצעות מודל LIFT
1). Listen – הקשבה ללקוחות, למה שהם צריכים ולכאבים שלהם. 2). Involvement – שמנו את הקהילה במרכז, ושיפרנו את המוצר בהתאם לצרכים שלה. 3). Fix – פיתחנו פיצ'רים חדשים שנותנים מענה ללקוחות שלנו. 4). Transform – מעבר למוצר עצמו, אנחנו מעלים את תחושת הבטחון העצמי ואת תחושת המסוגלות של הלקוחות שלנו. כשהקהילה היא חלק מהתהליך זו מחויבות".
ד"ר מיכל שפירא, ראשת בי"ס לשיווק דיגיטל בקריה האקדמית אונו, סיפרה כיצד כלכלת היוצרים שברה את כללי המשחק בעולם השיווק ויצרה מציאות חדשה של פעילות עסקית וחווית לקוח. ד"ר שפירא תיארה כי לפי מחקר שנערך בשיתוף Meta אנשים מגיעים לרשתות החברתיות לצורך בידור, השראה ותחושת שייכות, יוצרי התוכן creators יודעים לספק את זה בצורה הטובה ביותר. שפירא פירטה: "לפי המחקר, 55% מעידים שהם סומכים יותר על מה שיוצר אומר על המותג, מאשר על מה שהמותג אומר על עצמו, ו-48% מושפעים מיוצרים בכל שלבי מסע הרכישה שלהם. פלטפורמות המדיה החברתית מסייעות למפרסמים לזהות יוצרים רלוונטיים לשיתופי פעולה, לייצר את הקשרים משתמש-יוצר-מפרסם ולטרגט ולמקד פרסומות, תוך שימוש בכלי מדידה".
שמרית ורשובר, מנכ"לית שטראוס מים ישראל תיארה "הצלחנו להניע מחדש את הצמיחה ב-B2B כי לא פחדנו להמציא את עצמנו מחדש, יצאנו מאזור הנוחות והבאנו חדשנות לעולם העסקי. הבסיס היה בנית אסטרטגיה ממוקדת לעולם העסקי ששמה את הלקוח במרכז. לפני הכל, הגדרנו מחדש מיהו הלקוח שלנו – ביצענו סגמנטציה, איתרנו צרכים מרכזיים, בדקנו רגישות למחיר".
ורשובר הוסיפה "יצרנו בידול: דייקנו את המודלים העסקים ומודל ההפעלה, חיזקנו ערכים מבדלים (משיח מוצרי על בר המים >> לחיזוק ערך איכות במים כחברה מובילה בתחום המים בישראל, יישום סטנדרט של חווית השירות מהעולם הפרטי והתאמתו לעולם העסקי) ובסוף התאמנו את המסרים השיווקיים ואת מסעות הלקוח בדיגיטל".
סיכמה ורשובר כי בהקשר של נאמנות: "יצרנו מערכת יחסים עם מגע שוטף עם הלקוח העסקי, כך לדוגמא: השתתפות בכנסים חיצוניים, הזמנת לקוחות אלינו הביתה – למוקד ולמעבדה ועוד. המהלכים של שטראוס מים באו לידי ביטוי בגידול בשביעות רצון מהשירות בשוק העסקי ל-92%".
שלי שמיר-קינן, מנכ"לית באומן בר ריבנאי הציגה מהלכי בינה מלאכותית פורצי דרך.
שמיר-קינן התמקדה בחדשנות שיווקית – לראשונה שימוש בפרזנטורית עבור מותג הרכב BMW בשנת 2020. במהלך נעשה שימוש ב-AI לצורך חידוד האמירה המותגית, ושימוש ראשון בפרסומת בישראל בטכנולוגית ה-Deep fake. החדשנות המותגית באה לידי ביטוי עסקי בשיפור תדמיתי של המותג ובחיזוק כוח המותג אל מול שוק התחרות.
חתם את הכנס משה מרי, מנכ"ל naot (טבע נאות) ולשעבר מנכ"ל נספרסו ישראל, בשיח פתוח "בין קפה לנעליים" בו שיתף באתגרים שלו כמנכ"ל בחברות גלובליות ועל הפיכת האתגרים להזדמנויות עסקיות.
מרי סיפר, בין היתר, על האתגר של חברת נאות שמייצרת 5 ק"מ מגבול לבנון להמשיך לייצר רצף עסקי, על המשך מיקוד באסטרטגיה של נאות - One Naot, מותג גלובלי שמביט קדימה, ובזמן התמודדות עם מציאות של מלחמה השלימו תהליך של מיתוג, נראות וקונספט חדשים לחנויות בכל העולם, השלמת קולקציות ופיתוח קווי מוצר חדשים, ובמקביל דאגה בלתי מתפשרת למשאב האנושי – לכל העובדים באשר הם.
הכנס היה צעד ראשון בשיתוף פעולה בין יחידת הייעוץ לשיווק וחווית לקוח ב-BDO ובית הספר לשיווק ודיגיטל בקריה האקדמית אונו.
רוצים להשפיע על התכנים הבאים? מוזמנים למלא את השאלון הקצר המצורף.